péntek, november 14, 2008

Alter-Native & Remake

A 16. Marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál keretében Tobias Frühmorgen filmrendező tartott workshopot a Színházművészeti Egyetemen.

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában november 5-9. között zajló Alter-Native filmfesztiválon az egyetem diákjai nemcsak nézőként vettek részt, de aktív szereplői is voltak néhány eseménynek: Balog Dóra és Bende Sándor a Kampec Dolores koncertjén Garaczi László metaXa című szövegét olvasták fel, az érdeklődök pedig filmes workshopra jelentkezhettek.
A Színházművészeti Egyetemen, amely a rendezvény társszervezője volt, Tobias Frühmorgen német rendező, forgatókönyvíró tartott workshopot a fesztivál ideje alatt. A Remake címet viselő háromnapos műhely keretében a résztvevők egy 1920-as évekbeli német expresszionista némafilmet néztek meg, és újraforgatták ennek egyik jelenetét. A filmhez Bocsárdi Magor, Váncsa Levente és az egyetem harmadéves hallgatója, Kónya-Ütő Bence szolgáltatott zenét Raphael Tschernuth irányításával. A Hat – Kalap – Pălărie című film megtekinthető a Youtube videomegosztón!

Köszönjük Tompa Eszter segítségét a workshop megszervezésében!


Mindig itt kötünk ki!

Nincsenek megjegyzések: